Se hovednavnene her: Hansted Live 2018 skruer op for musikbudgettet

Hovednavnene er klar til den tredje udgave af Hansted Live i Krøyers Have: Big Fat Snake, Dodo and the Dodos og Sømændene står øverst på plakaten.

Svendborg: Det er ønsket om at gøre en masse mennesker glade, der driver Lars Aagaard og folkene bag musikfestivalen Hansted Live, men selvom rammerne er idylliske i skyggen i Krøyers Have, skal der også musik til.

Og i år skruer arrangørerne igen op for musikbudgettet, der nu har rundet en halv million kroner. Det betyder, at Hansted Live i år kan præsentere et musikprogram med Big Fat Snake, Dodo and the Dodos og Sømændene øverst på plakaten.

Lige nedenunder står yderligere fire navne, der alle var store på den danske stjernehimmel for mere end en snes år siden: The Sandmen, Sko & Torp, Kasper Winding og Ivan Pedersen. Senere kommer yderligere navne til.

– Jeg synes, vi har et program, hvor folk får rigtig meget for pengene, siger festivalboss Lars Aagaard, der startede i gården ved værtshuset Hansted i Vestergade for fem år siden og nu rykker ind i Krøyers Have for tredje gang.

De unges torsdag
Ved de to første festivaler i Krøyers Have forsøgte arrangørerne at gøre torsdag til de unges fest ved at præsentere navne som Turboweekend, Go Go Berlin og Klumben og Raske Penge. Det er droppet i år.

– Opbakningen var der simpelthen ikke. Der var mange mennesker, men de var ikke unge, og nu er vores mål at lave en fest for alle mellem 20 og 60 år, hvor voksne mennesker kan mødes i en fantastisk atmosfære, siger Lars Aagaard, der tilføjer, at musikprogrammet ikke må blive “balleagtigt”.

– Det må godt være popmusik fra 80’erne og 90’erne, uden at der skal gå ren havnefest i den. Programmet skal have kant og substans, og det synes jeg, vi rammer med Kasper Winding og The Sandmen, siger Lars Aagaard.

Da Hansted Live rykkede ind i Krøyers Have første gang i 2016, var det gratis at komme ind til alle koncerter, mens det sidste år kostede 45 kroner for en endagsbillet.

Prisen er stadig 45 kroner, men kun hvis man køber billetten før nytår. Herefter koster det 75 kroner for en dag og 150 kroner for et partoutkort til alle tre dage.

Prisen er sat op for at festivalen kan køre rundt og for at sikre den mod dens værste fjende: Kulde og regn.

– Sidste år smed vi 100.000 kroner ind i festivalen som en investering, og det betød, at vi kom ud med et nul. Målet er ikke at tjene penge, men vi bliver nødt til at gardere os, hvis det skulle blive rigtig dårligt vejr, siger Lars Aagaard

Bliver i Krøyers Have
Han fortæller, at festivalen blandt andet investerer i et professionelt rengøringsfirma, der ordner toiletter under festivalen, og i muligheden for at købe god, lokal mad. Sidste år blev der også præsenteret såkaldt “talks” – samtaler – på scenen mellem koncerterne.

Sidste år var der 11.800 gæster i haven i løbet af de tre dage. Ved koncerten med Dodo and the Dodos var haven proppet med 5000 gæster.

– Der ramte vi kapaciteten, men vi har ingen planer om at flytte væk fra Krøyers Have. Den intime atmosfære, som alle – også kunstnerne – elsker i Krøyers Have, kan vi ikke finde andre steder, siger Lars Aagaard.

Hansted Live finder sted den 26., 27 og 28. juli 2018.


I samarbejde med