Hansted Live 2018: Årets festival bliver svær at overgå

Hansted Live 2018 blev en succes på alle parametre. Festivalchef Lars Aagaard er ret sikker på, at han kan sætte et overskud i banken.

Svendborg: Hansted Live 2018 sluttede, som alle fester bør slutte, med succes på alle parametre. Over budget på både billetter og barer og et fantastisk fint sommervejr alle tre dage.

Lørdag aften kom der en byge, og det var lidt synd for bandet Innocent Blood, der måtte se nogle af publikummerne midlertidigt forlade pladsen, da de blev våde.

– Men det varede jo ikke ret længe, og folk kom igen, siger en yderst tilfreds festivalchef Lars Aagaard dagen derpå.

– Det var, som om de bare gemte sig lige rundt om hjørnet. De nåede i hvert fald ikke helt hjem, inden de kom igen.

Han og den øvrige stab var i øvrigt godt forberedt på det lovede skybrud, der dog kun blev til lidt fredeligt regnvejr.

– Vi havde brugt en del timer på at regnsikre og vindsikre pladsen, så vi bare kunne nyde synet af regnen og slappe af, når den kom.

– Vi havde fået alle tingene fra barerne i tørvejr på gulvene, og vi havde fået spændt scenen og barerne yderligere fast med stropper og så videre. Så der skete ingenting, fortæller Lars Aagaard.

Han kan faktisk ikke rigtig finde noget at brokke sig over ved årets Hansted Live.

– Vi har lige stået og snakket om, at det er svært at finde nogle punkter, hvor vi synes, der er noget at brokke sig over. Vi kan ikke rigtig finde noget.

– Det eneste er måske, at det bliver svært at overgå til næste år, griner han.

Næste års festival
Også økonomien er Lars Aagaard ret tilfreds med.

– Vi har solgt flere billetter end budgetteret, og også i barerne er det gået over forventning. Vi kan se, at vi samlet er over budget på indtægtssiden. Om vi også er det på udgiftssiden, har vi ikke helt overblik over endnu. Der vil blive ved med at vælte fakturaer ind det næste lange stykke tid.

– Men jeg kan ikke forestille mig andet, end at vi bliver i stand til at sætte noget i banken, når det hele er gjort op, siger han.

– Og hvis ikke vi kan lave overskud sådan et år her, så kommer vi nok aldrig til det.

Det betyder, at der også er Hansted Live næste sommer. Datoerne er sat til den 25., 26. og 27. juli 2019, og billetsalget er allerede åbnet.

Efterfest
Tilbage søndag eftermiddag er kun at pakke sammen, rydde op – og så holde endnu en fest.

– I aften ved 19-20 tiden er vi færdige med at pakke ned og gøre rent. Så står alt klar til afhentning, og hele haven er rengjort, sådan at der kun er afhentning tilbage til i morgen.

– Derefter fester vi med de cirka 60 frivillige, der har hjulpet os den seneste uge. Det sker på Hansted med mad udefra, fortæller Lars Aagaard og forsikrer, at der stadig er energi til endnu en fest.

– Det glæder folk sig altid til. Nogle melder sig næsten kun som frivillig bare på grund af festen.


I samarbejde med