Musikbudgettet er skruet op: Der er ro i maven før årets Hansted Live

Der svedes for at blive klar til Hansted Live, men arrangørerne har is i maven. For selv om der er skruet en del op for udgifterne, tyder alt på, at årets musikfestival bliver vellykket.

En støjende gaffeltruck er ved at læsse en palle med rækværk af en slags af en lastbil.

– Det er gorillahegn. Det, der skal stå ved scenen. Jeg ved ikke, hvor navnet kommer fra, men det hedder sådan på officielt festivalsprog, siger Martin Christiansen.

Han er en af de fem ejere af selskabet Hansted Live, som står bag de tre dage med musik i Krøyers Have, og han henviser til en anden ejer, Lars Aagaard.

– Det er ham, der er direktør for hele molevitten, så ham skal du snakke med, siger han.

Lidt derfra skruer elektrikeren Mathias Fredholm på en el-tavle, og frem bag de omkring 420 europaller, der skal omdannes til tribuner, ruller pludselig en overdimensioneret, rød Manitou gaffeltruck.

Da den med et snuptag har løftet en mini-pickup ned fra lastbilen, stiger netop Lars Aagaard ud, og han synes i fint humør.

– I skal være glade for, at der ikke er video på, siger han til de tre mænd, der kæmper for at få startet det lille John Deere-køretøj.

Da de har fået liv i motoren, og Lars Aagaard har besvaret et mobilopkald, kan han sætte ord på årets musikfestival.

– Det er den største Hansted Live, vi har holdt. Vi har opgraderet hele vejen rundt, siger han og forklarer, at festivalen har fået omkring 100 kvadratmeter mere at boltre sig på, og at udgifterne til udstyr er hævet med omkring 15 procent.

Ro i maven
Musiknavne som Big Fat Snake, Dodo and the Dodos, Sømændene, Sko & Torp og Sandmen spiller heller ikke for to flasker vin og en æske kattetunger, og Lars Aagaard fortæller da også, at musikbudgettet er skruet omkring 25 procent op og har rundet den halve million kroner.

Alligevel hænger nerverne ikke uden på hans hvide polo.

– Vi har faktisk ikke så meget på spil. Vi har solgt 3000 billetter i forsalg allerede, hvilket er mere end dobbelt så mange som sidste år, og navnene og vejudsigten gør, at vi tør håbe på, at vi kan fylde haven mere end en af dagene, siger han,

Vokseværk
Der kan være op til 5000 gæster ad gangen i Krøyers Have, og sidste år kiggede i alt 11.800 ind i løbet af de tre dage.

Så der er sket noget med den musikfestival, som de første tre år blev holdt i Baagøes Gaard i Vestergade for så at rykke til Krøyers Have i 2016.

Også hvad entréen angår, er der sket ændringer.

Filosofien var, at der skulle være gratis adgang, og at salget af vådt og tørt skulle finansiere gildet, og Lars Aagaard fortæller, at det var mere af nød end af lyst, at der blev gjort op med princippet sidste år.

– Arrangementet har fået en størrelse, som gør, at det var for risikofyldt. Nu sikrer billetsalget, at vi i det mindste har noget af økonomien sikret på forhånd, hvis vejret skulle svigte, siger han.

Det tyder intet på i år, og Lars Aagaard kan kun se en ting, der kan gå galt. Nemlig at det bliver så varmt, at det påvirker salget på pladsen negativt.

Og så oplyser han i øvrigt, at hverken han eller de fire andre ejere har planer om at købe store biler, og at festivalen har fundet et passende leje.

– Vi vil bare godt kunne lægge et par hundrede tusinde i banken hver gang, så vi har til en regnvejrsdag som den, vi havde sidste år, hvor vi måtte bruge en masse penge på at genoprette haven. Og det regner vi med, at vi kan gøre i år, siger han.

Det er Thomas Buttenschøn, der åbner Hansted Live torsdag den 26. juli klokken 16.


I samarbejde med