En hurtig gennemgang af Hansted Live's, indtil videre, korte historie.
Vi ser frem til at tilføje flere kapitler.

Featured01
Featured02
Featured03
Featured04
Plakat 2013

2013

(31/7 – 3/8) Baagøes Gaard

Hansted Live så for første gang dagens lys d. 31/07/2013 og blev afholdt i Baagøes Gaard i Vestergade.
I 2012 overtog Lars S. Aagaard en del af Spillestedet Hansted og under en oprydning fandt han en Plakat 2010Plakat 2010gammel plakat fra et udendørs arrangement i 2010 hvor overskriften var ”Hansted Live”. Han spurgte de gamle indehavere lidt til råds og blev hurtigt klar over at man ikke, efter hans overbevisning, havde udnyttet potentialet i en hyggelig GRATIS gårdfestival godt nok, og dermed var idéen til en ny omgang Hansted Live i gang!

Festivalen blev en stor succes og mere end 1000 personer kiggede forbi den hyggelige gårdhave i løbet af de fire dage festivalen varede.

2014

(30/7 – 2/8) Baagøes Gaard

Inden den allerførste version af Hansted Live havde man været i tvivl hvorvidt økonomien kunne løbe rundt når ikke man havde nogen entré på arrangementet.
Efter den første festival havde man nu en bedre idé om gårdens kapacitet og potentiale. For at optimere flyttede man bl.a. scenen i forhold til året før og man fik udvidet med yderligere en bar og man fandt desuden flere sponsorer til festivalen.

Festivalen gik endnu engang over al forventning og man var nu sikker på at man ville prøve at videreføre arrangementet som en tilbagevendende tradition.
Besøgstallet doblede og nåede ca. 2000 personer over fire dage.
Man havde for første gang besøg af mere ”kendte” artister i bl.a. The Blue Van & Thomas Buttenschøn

Plakat 2014
Plakat 2015

2015

(29/7 – 2/8) – Baagøes Gaard

Efter endnu en succes i 2014 stod det klart at man på sigt måtte indse at Baagøes Gaard var for lille til arrangementet. Selvom man endnu engang optimerede pladsen og rykkede scenen var presset på gårdens kloakker, lydgenerne for beboerne og udfordringerne for de omkringliggende erhvervsdrivende begyndt at være for store.

Om ikke andet fortsatte succesen i stor stil og specielt navne som Johnny Deluxe og Die Herren gav store pladsproblemer i gården. Ligeledes havde man dette år en ekstra koncert med Allan Olsen om søndagen hvor der dog blev taget entré for 300 betalende gæster.

Det totale estimerede besøgstal nåede helt op på +4000 i 2015.

2016

(28/7-30/7) – Krøyers Have

Kort efter sidste års festival er afsluttet, står det klart at arrangementet er nødsaget til at flytte placering for at kunne fortsætte. Gården er simpelthen for lille i forhold til det antal publikum festivalen tiltrækker og man tænker desuden meget på potentialet i at kunne invitere endnu flere mennesker til god musik i hyggelige og ikke mindst trygge rammer.
Man har flere mulige lokationer men vælger Krøyers Have hovedsageligt på grund af dens placering men også fordi det vil være muligt at udsmykke parken så man kan bibeholde den sjæl, charme og stemning man havde opbygget i Baagøes Gaard.

Festivalen estimere et besøgsantal på 6-8000 mennesker selvom man nu ”kun” holder festival i tre dage i stedet for fire. Allerede første dag er både koncerten med Klumpen & Raske Penge samt Turboweekend så velbesøgte at man flere gange er meget tæt på at lukke indgangen til haven.
Det er første år man tæller de besøgende i indgangen og selvom folk kan passere flere gange fordi der er gratis entré når indgangstælleren lørdag aften over 25000. Ud fra de tal har man estimeret at haven har været besøgt af ca. 10000 mennesker i løbet af de tre dages festival.

Plakat 2016
Plakat 2017

2017

(27/7-29/7) – Krøyers Have

Andet år i Krøyers Have blev et år med mange blandede oplevelser. Et år der både bød på fantastiske nye tiltag, men desværre også en del regn. De største tiltag var henholdsvis lanceringen af vores FoodCourt hvor vi for første gang valgte at overdække havens gamle voldgrav med et såkaldt scenedæk for at kunne udnytte pladsen til vores madboder og lave en rigtig “street-food” stemning. Derudover var det året hvor FAA-Talkshowet blev til - Efter inspiration fra mange nye og moderne festivaler mente vi der var plads til intellektuel underholdning mellem koncerterne. Disse blev leveret af bl.a. Anders Breinholt, Andreas Bo, Knud Romer, Jokeren m.fl. Desværre var det også året hvor festivalen brugte rigtig mange penge på at genetablere Krøyers Have pga. store regnbyer. Det satte desværre en dæmper på humøret efter årets festival.

2018

(26/7-28/7) – Krøyers Have

2018 blev Hansted Live historiens, indtil videre, absolut bedste år på de fleste parametre. På grund af forrige års udgifter til genetablering vælger man hurtigt efter afslutningen af sidste års festival at øge entréprisen fra 50,- til 75,- pr. dag så man i højere grad vil være rustet hvis vejret en anden gang skulle blive en udfordring. Vejret blev ikke en udfordring - i hvertfald ikke hvis man tænker på nedbør. 2018 var året hvor man havde afbrændingsforbud i flere måneder pga. tørke, men for en festival er det, trods alt bedre end regn. Talk-Showet blev aflyst pga. sygdom hos moderatorer og flere gæster, men da festivalen også havde modtaget forslag om at fjerne tiltaget pga. et for presset program, var det ikke den store skuffelse for gæsterne, der dermed havde bedre tid til at nyde det udvidede FoodCourt samt en festivalplads der endnu engang havde fået en overhaling i form af oppyntning, bardekorationer, dekorationslys i træer mm. Det blev første år hvor dørene blev lukket både torsdag og fredag under koncerter med hhv. Dodo & The Dodo’s & Big Fat Snake - alt i alt måtte arrangørerne erkende at der igen var fuld fart under Hansted Live’s vinger…

Plakat 2018
Plakat 2019

2019

(25/7-27/7) – Krøyers Have

Historien er ikke skrevet endnu, men forventningerne er høje...!I samarbejde med